NVM
Gesloten
vandaag 9:00 - 17:30
0182-538400
Koopwoningen Nieuwbouw Huurwoningen Bedrijfshuisvesting Bouwkavels
Plaats
Adres
Prijsklasse
van
tot
Vraagprijs
€ 365.000,- k.k.

Maak direkt een afspraak voor een bezichtiging

Te Koop
Achter de Vismarkt 19
2801 NA Gouda
Vraagprijs
€ 365.000,- k.k.

Tijdens kantooruren ontvangt u binnen 3 uur een bevestiging van ons.

Stuur me meer informatie over

Te Koop
Achter de Vismarkt 19
2801 NA Gouda
Vraagprijs
€ 365.000,- k.k.
Tijdens kantooruren ontvangt u binnen 3 uur een antwoord van ons.

Verstuur de gegevens via e-mail

Te Koop
Achter de Vismarkt 19
2801 NA Gouda
Vraagprijs
€ 365.000,- k.k.

Prachtig monumentaal pand in de historische binnenstad van Gouda te koop. Gelegen in het pittoreske centrum in een van de meest idyllische straatjes van Gouda, Achter de Vismarkt, genaamd. Station op 10 minuten loopafstand, voorzieningen om de hoek. Het is de eerste dichtbebouwde straat van Gouda en heeft een rijk historisch verleden. Dit oorspronkelijke telegraafkantoor uit 1897 is door de huidige bewoners met heel veel liefde en geduld geheel gerenoveerd.

Omschrijving

Het exterieur is in oorspronkelijke staat teruggebracht zoals te zien op de oude tekeningen daterend uit 1897. De gevel in neo-classicistische stijl met knipvoeg en met prachtig zwart-wit tegelwerk is geheel hetzelfde gebleven. De voordeur heeft een ingezet deel van melkglas met handgemaakt smeedijzeren werk zoals meerdere voordeuren in het centrum van Gouda.

Naast het torentje met het ronde raam schitteren nu twee puntdakjes afgewerkt met lood en zink. Deze stonden op de oorspronkelijke tekeningen, maar werden nooit geplaatst. De huidige eigenaren hebben deze alsnog zelf gemaakt en geplaatst om het pand in haar authentieke staat te brengen zoals ooit de bedoeling was. Evenals de nieuwe bordeauxrode markiezen met zijschoten gemaakt van red western ceder. Al deze elementen tezamen en de bloembakken met geraniums maken het exterieur van dit object zeer aantrekkelijk.

Slechts zelden treft u zo'n piekfijn en tot in de puntjes afgewerkt huis aan waarin u zo terecht kunt. Het interieur oogt zeer modern; witte, open ruimtes die door middel van eikenhouten trappen met elkaar in verbinding staan. Ook hier is met veel precisie gewerkt en met behoud van de authentieke kenmerken zoals de hoge plafonds, de balkenpartij en de ramen met bordeauxrode luifels.

Indeling begane grond:

Via de voordeur stapt u direct de grote keuken binnen voorzien van eikenhouten parketvloer (de ondervloer van het parket is geplaatst op een rubberen laag) met een groot kookeiland. Het kookeiland is voorzien van een zwarte marmeren plaat, een 5-pits gasfornuis, een Miele oven en afwasmachine, 4 grote schuiflades met opbergruimte waarvan 1 met extra besteklade en een opbergkast onder de spoelbak. Deze laatste is voorzien van een kraan met licht.

Vanachter het kookeiland heeft u via de grote raampartijen, voorzien van dubbelglas, uitzicht op de straat en het plantsoentje voor het huis. Achter het kookeiland ziet u een strakke witte opbergwand waarin de wasmachine, de droger, de koelkast, de vriezer (allen van Miele), opbergkasten en de meterkast geïntegreerd zijn. Alle wanden zijn hoogwaardig geïsoleerde wanden met PIR en gips met RD 4,54.

Naast de opbergwand treft u via de mooie rond gestucte wand de badkamerdeur. Bij binnenkomst in de badkamer is aan de linkerzijde het hangende toilet, voor u de zwart granieten wasbak met fontein leunend op een eikenhouten onderstel en aan de rechterzijde is de natte ruimte voorzien van een grote regendouche en handdouche.

De wanden zijn donkergrijs van kleur en de vloer is van gestort beton met vloerverwarming en een geïntegreerde afvoerrichel.

Onder de trap bevindt zich een traphok en opberghok waarin ook de ketel geplaatst is. Deze Nefit -ketel is goed onderhouden en heeft sinds 2014 een nieuwe brandkamer.

1e Verdieping:
Deze bereikt u via twee trappen langs de linkerzijde en de achterzijde van het huis. De trappen zijn gemaakt van 100-150 jaar oude eikenhouten balken afkomstig uit oude boerderijen.De huidige bewoners gebruiken deze ruimte als woonkamer. De ruimte is voorzien van prachtige raampartijen (aan zowel de voorkant als de zijkant) die de woning veel licht verschaffen. Het zijn schuiframen die dubbel geïsoleerd zijn en waarvan de balansveren uit zicht zijn geplaatst.

Op het plafond ziet u de balken en ankers. Op de grond een parketvloer van eikenhout.

2e verdieping:
Via twee eikenhouten trappen komt u op de tweede verdieping die thans in gebruik is als slaapruimte. Tevens treft u hier een eikenhouten wastafel met ronde waskom, een toilet en bidet van het Italiaanse merk Flaminia. Er zijn aansluitingen voor een douche en een bad gemaakt, maar niet in gebruik genomen wegens plaatsing van kinderbedden. In overleg kan de badkamer uitgevoerd worden, zie bijgevoegde tekeningen/renderingen.

Op deze verdieping merkt u dat het pand van oorsprong een telegraafkantoor was, doordat de ruimte een trapezium - vorm heeft en in een lichte punt loopt. Aan de achterzijde van het pand en aan de kant van de trap zitten velux-ramen van waaruit u uitzicht heeft op de Gouwekerk en de torens van het oude stadhuis van Gouda. De kap is van buiten extra geïsoleerd met blauwplaat XPS 40 mm en dampdoorlatende folie + leien gecertificeerd voor monumenten. Het platte dak is geïsoleerd met Kingspan Therma TR26 FM XR 120mm op een multiplex plaat.

In het plafond is een lichtkoepel (Hoogslagvaste 2 lagen polycarbonaat van 90x150cm) geplaatst die toegang biedt tot het dak. Deze biedt de mogelijkheid tot het creëren van een dakterras.

Verder treft u een grote dakkapel met naar binnen slaande ramen. De dakkapel is aan de zijkanten in sierlijke vormen afgezet met zink. Boven de dakkapel loopt een balk met katrol via welke meubels op de bovenverdiepingen binnengehaald kunnen worden.

De dakgoot is geheel vernieuwd in 2007.

Op het torentje prijkt de originele windveer die het bijzondere pand een uitstraling van allure geeft.

De windveer is afgezet met bladgoud en geheel in de stijl zoals de windveren van het oude stadhuis.

Voor het huis is een zitbank/plantenbak geplaatst rondom de bestaande boombak. De huidige bewoners hebben hiervoor een vergunning verkregen om gebruik te maken van de openbare weg op grond van artikel 2:5 van de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009.

Naast het huis is een oprit/doorgang. Deze behoort deels toe aan de bewoners en deels aan de bewoners van het aangrenzende pand.

 

Brochure


Uitgebreide informatie
vindt u in dit PDF

Kaart

Grote kaartWord wijzer van uw woning!


Woningwijzer


Gratis waardebepaling

Kenmerken


Bouw
TypeMonumentaal pand in historische binnenstad van Gouda
Bouwjaar
BijzonderhedenOorspronkelijk telegraafkantoor uit 1897

Indeling
Woonoppervlakte80 m²
Perceeloppervlakte46 m²
Aantal kamers3
Aantal badkamers1
Aantal woonlagen3

Energie
EnergielabelD
IsolatieDakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en dubbel glas
VerwarmingC.V.-Ketel
Warm waterC.V.-Ketel

Buitenruimte
LiggingGelegen in het pittoreske centrum in één van de meest idyllische straatjes van Gouda
TuinGeen, zitbank aan voorzijde woning
Achtertuin
Balkon/dakterras
Schuur/berging

© 2018
Boer Makelaardij