NVM Openhuizendag

Het verduurzamen van je woning biedt tal van voordelen, zowel op de korte termijn als op de lange termijn.

Verhoogde waarde van de woning:

Duurzame woningverbeteringen kunnen de waarde van je huis verhogen. Kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een energiezuinige woning met lage operationele kosten.

Energiebesparing:

Een van de meest voor de hand liggende voordelen is het verminderen van je energieverbruik. Door je huis te isoleren, energie-efficiënte apparaten te installeren en duurzame energiebronnen te gebruiken, kun je je energierekeningen aanzienlijk verlagen.

Comfort:

Een goed geïsoleerd huis is comfortabeler. Het blijft in de winter warmer en in de zomer koeler, waardoor je het hele jaar door een aangenamer binnenklimaat hebt.

Gezondheid:

Verbeteringen in de luchtkwaliteit en vochtregulatie kunnen de gezondheid van de bewoners ten goede komen. Minder tocht en allergenen dragen bij aan een gezondere leefomgeving.

Milieubewustzijn:

Door je woning te verduurzamen, verminder je je ecologische voetafdruk. Minder energieverbruik betekent minder uitstoot van broeikasgassen en een positievere bijdrage aan het milieu. Dit draagt bij aan de strijd tegen klimaatverandering.

Ethische overwegingen:

Voor veel mensen is het verduurzamen van hun woning een ethische keuze. Ze willen bijdragen aan een schonere en duurzamere wereld voor toekomstige generaties.

Toegang tot subsidies en belastingvoordelen:

Veel overheden bieden financiële stimulansen, belastingvoordelen en subsidies voor duurzame woningverbeteringen, waardoor de kosten voor verduurzaming worden verlaagd.

Onafhankelijkheid van energiebronnen:

Het gebruik van duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie, kan je minder afhankelijk maken van traditionele energiebedrijven en prijsschommelingen op de energiemarkt.

Lagere onderhoudskosten:

Duurzame woningverbeteringen zijn vaak duurzamer en vereisen minder onderhoud dan traditionele systemen. Dit kan op de lange termijn kosten besparen.

Al met al biedt het verduurzamen van je woning niet alleen financiële voordelen, maar draagt het ook bij aan een gezonder milieu en een betere levenskwaliteit voor jou en je gezin. Het is een investering in de toekomst die zowel op persoonlijk als op maatschappelijk niveau vruchten afwerpt.

Nodig vrijblijvend één van onze NVM makelaars uit. De makelaars van Boer Makelaardij zijn uitstekend op de hoogte over de mogelijkheden en kosten die verduurzamen met zich meebrengen. Daarnaast werken wij samen met het Energie Bespaarhuis om een passend advies en offerte te verstrekken.  

Het Energie Bespaarhuis is dé partij die je hierbij begeleidt. Want hoe graag je ook zonnepanelen, een warmtepomp, sedum of een goed geïsoleerd huis wil: de uitvoering heeft soms meer voeten in de aarde dan je misschien in eerste instantie denkt. Met welke maatregelen bespaar jij écht geld? Bij welke instanties moet je zijn? En hoe vraag je een verduurzamingshypotheek of subsidie aan? Het Energie Bespaarhuis vertelt je alles wat je wilt weten, geeft advies op maat én als je wilt voert het Energie Bespaarhuis de werkzaamheden voor je uit. Kijk voor meer info op www.hetenergiebespaarhuis.nl

Ik wil mijn huis verduurzamen