Vorige maand was onze gemiddelde beoordeling op Funda: 9 voor verkoop en een 9,4 voor aankoop!

De Schoolmeester

Gouda

beschikbaar

€ 270.000,- tot € 525.000,-

Geinteresseerd?

Omschrijving

De Schoolmeester: wonen in een oude school

Op deze unieke locatie, midden in het centrum van Gouda, worden 17 appartementen gerealiseerd. Een plek rijk aan historie wordt nieuw leven ingeblazen.

Drie typen woningen
De Schoolmeester wordt gastheer van 17 woningen in verschillende uitvoeringen. In het voormalige stadsarchief zullen vier ruime stadswoningen met een kleine privévoortuin worden gerealiseerd. De oude gymzaal wordt getransformeerd naar drie fraaie parkwoningen met uitzicht op het Raoul Wallenbergplantsoen. In het schoolgebouw zullen tien bijzondere loftwoningen worden verwezenlijkt – vijf beneden en vijf boven.

Loftwoning (10x)
Via het schoolplein en de voormalige entree van de school kom je binnen in de ruime hal. In deze hal komen alle voordeuren van de vijf appartementen op de begane grond uit. Met de trap of de lift kun je naar de eerste verdieping waar zich de overige vijf appartementen bevinden.

Bij binnenkomst in de woning bevind je je in een grote hal waar ruimte is voor een garderobe. Aan de linker- en rechterzijde zijn toegangen tot het toilet, de berging/techniekruimte en de wasruimte. Wat direct opvalt bij het betreden van de woning is de oude klaslokaaldeur die toegang geeft tot het woongedeelte. De sfeer in het woongedeelte wordt voornamelijk bepaald door de monumentale elementen die bewaard zijn uit de schooltijd.

Elk appartement heeft de omvang van een voormalig klaslokaal. De hoge vensters, de houten scheidingswand tussen de lokalen en het hoge plafond zijn de smaakmakers. Door de bijzonder hoge ruimte is het mogelijk om alle appartementen te voorzien van een entresolvloer. Onder de entresolvloer is de keuken en de eethoek gesitueerd. De rest van de ruimte is woongedeelte. Bij de appartementen op de begane grond kom je via de entresolvloer in het slaapvertrek. Aangrenzend aan het slaapvertrek zijn de badkamer en de naastliggende garderobekamer. Bij de appartementen op de eerste etage kan via de entresol ook de extra zolderverdieping worden bereikt. Op de zolder is voldoende ruimte om een extra slaapkamer of werkkamer te maken.

Stadswoning (4x)
Deze vier grondgebonden woningen, in het voormalige gemeentelijk archiefdepot, bereik je via het karaktervolle schoolplein en een bescheiden privévoortuin.

De entree is imponerend en uitnodigend door de dubbele deuren. Op de begane grond is de keuken, een toilet en de wasruimte. De trappen, direct achter de gevel en gevelkozijnen gepositioneerd geven toegang tot de drie verdiepingen. De eerste verdieping met het woongedeelte, de tweede verdieping met een overloop, ruime slaapkamer en badkamer met tweede toilet. De hoogste (derde) verdieping is de kapverdieping. Dit is een mooie grote zolder waar eventueel een tweede slaapkamer gemaakt kan worden.

Parkwoningen
In de voormalige gymzaal van de Klaas de Vries school worden 3 parkwoningen gemaakt. Het bijzondere van deze woningen – met de toegang aan het schoolplein – is het uitzicht op het Raoul Wallenberg Plantsoen.

Via het schoolplein en een klein privétuin aan de voorzijde kom je binnen in de woning. Bij binnenkomst valt meteen de ruimte, hoogte en de doorkijk naar het park op. Een deel van deze hoge ruimte wordt voorzien van een tussenvloer. Onder deze vloer de keuken, de eetkamer en het toilet en de wasruimte. Het hoge gedeelte van de woning is het woondeel. Op de tussenvloer een slaapgedeelte, de badkamer en een kledingkast. Via de tussenvloer is ook nog een vaste trap die toegang geeft tot de zoldervloer. Op deze zoldervloer is een slaapvertrek gesitueerd.

De verkoop van De Schoolmeester start naar verwachting in de zomer van 2020. Heeft u vragen die te maken hebben met de verkoop van dit project? Neem dan contact op met een van de makelaars.

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de start verkoop? Meld u zich dan aan voor de nieuwsbrief via de projectwebsite.
+ Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Indeling

Woonoppervlakte 60 m² tot 135 m²
Inhoud m² tot m²
Perceeloppervlakte m² tot m²
Start bouw Onbekend
Oplevering Onbekend

Overdracht

Koopaanneemsom € 270.000,- tot € 525.000,-

Bouwtypes

Meer informatie of een bezichtiging inplannen?

Ik wil:

Deel via social media