Vorige maand was onze gemiddelde beoordeling op Funda: 9,1 voor verkoop en een 9,4 voor aankoop!

Twaalfmorgen 5 12

Reeuwijk

verkocht

verkocht

Geinteresseerd?

Omschrijving

Op een prachtige locatie direct aan de Reeuwijkse Plassen gelegen zeer ruim recreatieperceel (ca. 1.582m2 grond en ca. 335m2 water) met daarop gelegen eenvoudige recreatiewoning. Het perceel ligt op een schitterende en rustige locatie tussen de Vrijhoefplas en direct aan de Kalverbroekplas en beschikt over optimale privacy en een vrij uitzicht over de plas. Bouwjaar ca. 1979. Woonoppervlakte ca. 31m2. Eigen grond ca. 1.582m2 en 335m2 water.

Recreatiewoning:
De woning beschikt over een woonkamer ca. 25,3m2 met dubbele openslaande deuren, vaste kasten en open keukenruimte voorzien van een eenvoudige inrichting. Slaapkamer ca. 5,6m2. De toiletruimte is gelegen naast de recreatiewoning. De woning beschikt verder over water- en elektriciteit voorzieningen.

De woning is gelegen op een zeer ruim perceel met gazon, enkele bomen en stuiken en aanlegmogelijkheid voor diverse boten. Het gehele perceel is afgegrensd door middel van een natuurlijke beschoeiing.

------
Nadere informatie omtrent de aanwezige bebouwing en mogelijkheden Twaalfmorgen 5-12.

Momenteel is er ongeveer 70-75m3 (wellicht iets meer) aan bebouwing aanwezig. In de Meetbrief behorende tot de brochure is 109m3 aangegeven. Dit komt door de meetregels volgens de BBMI die wij als NVM makelaar moeten hanteren. Dit stemt niet overeen met de werkelijke situatie. Boer Makelaardij bemiddelt bij de verkoop van de bestaande situatie. Voor nieuwbouwplannen adviseren wij u contact op te nemen met het ODMH.

De bestemming van het perceel is ‘Wonen-1’met functieaanduiding specifieke vorm van wonen- recreatieverblijf'.

Met een recreatieverblijf wordt het volgende bedoeld: een gebouw, dat bestemd is om uitsluitend door een huishouden of daarmee gelijk te stellen groep van personen, dat het hoofdverblijf elders heeft, recreatief gebruikt wordt.

Voor recreatieverblijven is, inclusief bestaande vrijstaande bijbehorende bouwwerken en aangebouwde bijbehorende bouwwerken, exclusief ondergrondse bebouwing, binnen het bouwvlak een bebouwing van 70 m3 toegestaan, met een maximale goothoogte van 3 meter en een maximale bouwhoogte van 4 meter.?Nieuwe vrijstaande bijgebouwen zijn bij een recreatiewoning niet toegestaan. Aangebouwde bijgebouwen aan de woning, zoals een schuurtje, zijn wel toegestaan, mits het maximaal toegestane bouwvolume van 70 m3 niet wordt overschreden. Zolang de bebouwing binnen het bouwvlak wordt gerealiseerd, is er geen maximum aan het aantal m2, zolang met alle hierboven genoemde criteria rekening wordt gehouden.

De bouwregels staan vermeld in de regels van het bestemmingsplan Plassengebied onder artikel 16.

Permanente bewoning is niet toegestaan, van permanente bewoning is in ieder geval sprake als men is ingeschreven in het GBA, indien men niet is ingeschreven in het GBA dan geldt het volgende criterium: het gebruiken van een recreatieverblijf, zomerwoning, recreatiewoning en/of kampeermiddel als hoofdverblijf. Onder hoofdverblijf wordt in dit verband verstaan: de plaats die feitelijk het centrum vormt van de sociale en maatschappelijke activiteiten van betrokkene. Van een hoofdverblijf is in ieder geval sprake indien de betrokkene gedurende een aaneengesloten periode van 180 dagen per kalenderjaar tenminste 2/3 van die tijd het adres van de zomer- of recreatiewoning, het recreatieverblijf of kampeermiddel als woonadres in gebruik heeft.
Bron: Anneke Siddiqui, odmh
--------

Bijzonderheden:
* recreatiewoning beschikt over een zeer ruim perceel van 1.582m2 grond en ca. 335m2 water;
* woning met riant gazon rondom en hardhouten aanlegsteiger;
* bereikbaarheid van de recreatiewoning middels pad vanaf de Twaalfmorgen (brug tpv 5);
* natuurlijke beschoeiing;
* direct aan en midden in het Reeuwijkse Plassen gebied gelegen;
* gehele dag zon, van zonsopgang tot zonsondergang;
* ligplaats voor boot aanwezig aan de Twaalfmorgen, veel ruimte voor boten ter plaatse van het perceel zelf;
* ideaal voor liefhebbers van watersport, fantastisch voor kinderen en liefhebbers van natuur en rust;
* gelegen op steenworp afstand van alle dagelijkse voorzieningen van Gouda en zeer goed bereikbaar vanuit de grote steden Rotterdam, Utrecht en Den Haag (ca. 20 autominuten). Op ca. 15 minuten lopen ligt het winkelcentrum en station Goverwelle.

Omgeving:
Reeuwijkse Plassen en omgeving is een schitterend en zeer veelzijdig waterrijk gebied. Het gebied bestaat onder meer uit bos en weidegebied en grote waterpartijen. Voor beleving van natuurschoon zijn een wandel- of fietsroute in het gebied zeer aan te bevelen. Wat ooit een polder was, is uitgegroeid tot een natuurgebied met een grote verscheidenheid aan flora. Het Plassengebioed ligt centraal in de Randstad, uitstekend bereikbaar vanuit de grote steden.
+ Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status verkocht
Aanvaarding in overleg

Bouw

Soort woning woonhuis
Soort woonhuis bungalow
Type woonhuis vrijstaande woning
Aantal woonlagen 1
Bouwvorm bestaande bouw
Bouwjaar 1979
Recreatiewoning Ja
Permanente bewoning niet toegestaan
Huidige bestemming woonruimte
Onderhoud binnen redelijk
Onderhoud buiten redelijk

Energie

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte 31 m²
Perceeloppervlakte 1.917 m²
Inhoud 70 m³

Indeling

Aantal kamers 2
Aantal slaapkamers 1

Buitenruimte

Ligging aan water, vrij uitzicht, beschutte ligging, aan vaarwater, in bosrijke omgeving
Tuin tuin rondom

Foto's

Twaalfmorgen 5 12, Reeuwijk
Twaalfmorgen 5 12, Reeuwijk
Twaalfmorgen 5 12, Reeuwijk
Twaalfmorgen 5 12, Reeuwijk
Twaalfmorgen 5 12, Reeuwijk
Twaalfmorgen 5 12, Reeuwijk
Twaalfmorgen 5 12, Reeuwijk
Twaalfmorgen 5 12, Reeuwijk
Twaalfmorgen 5 12, Reeuwijk
Twaalfmorgen 5 12, Reeuwijk
Twaalfmorgen 5 12, Reeuwijk
Twaalfmorgen 5 12, Reeuwijk
Twaalfmorgen 5 12, Reeuwijk
Twaalfmorgen 5 12, Reeuwijk

Locatie

Meer informatie of een bezichtiging inplannen?

Deel via social media