Vorige maand was onze gemiddelde beoordeling op Funda: 9,1 voor verkoop en een 9,4 voor aankoop!

Achterwillenseweg 110a

Gouda

verkocht

verkocht

Geinteresseerd?

Omschrijving

Aan de Achterwillenseweg in Gouda ligt de bouwkavel met huisnummer 110a. Deze kavel biedt u de mogelijkheid het huis van uw dromen te realiseren. De Achterwillenseweg ligt pal aan het Groene Hart. Het natuur- en recreatiegebied Goudse Hout ligt op een steenworp afstand. De Reeuwijkse plassen zijn haast te ruiken. Te voet en te fiets kunt u zo het weidse buitengebied in en wordt u omgeven door de grazende koeien. In de aangrenzende wijk Goverwelle vindt u een uitgebreid winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen met goede parkeermogelijkheden. Er is een gezondheidscentrum met huisartsen en fysiotherapeuten. Er zijn diverse scholen in de omliggende wijken aanwezig die veilig per fiets kunnen worden bereikt. Dat geldt ook voor het mooie historische centrum van Gouda.

Kavelpaspoort
De kavel heeft een uniek kavelpaspoort. Op het paspoort staan alle kenmerken per kavel vermeld. Zoals de afmetingen, de locatie van de oprit en een aantal bouwregels. Op deze manier wordt de kwaliteit en harmonie per woonbuurt gewaarborgd. U kunt zo bepalen of de kavel u voldoende mogelijkheden biedt om uw eigen huis te bouwen.

Kavelblad
Naast het kavelpaspoort, waarin de bebouwingsmogelijkheden zijn aangegeven, hebben wij de overige informatie over de kavel verzameld op het kavelblad. Hierop ziet u de grootte van het perceel en wordt hierop aangeven hoe de bouwkavel wordt opgeleverd en wat u eventueel als koper zelf dient te doen. Ook geven we aan welke nutsvoorzieningen buiten de kavel aanwezig zijn, waar u met een huisaansluiting op kunt aansluiten.

Bebouwingsmogelijkheden
Op deze kavel mag één vrijstaande woning gebouwd worden. Hieronder vindt u enige randvoorwaarden die gelden voor een vrijstaande woning op deze kavel.
De bouwkavel heeft een grootte van ca. 729m2 eigen grond inclusief 209,5m2 water.

Hoofdgebouw
- Goothoogte maximaal 6 m
- Bouwhoogte (nok) maximaal 11 m
- Dakvlak plat of hellend
- Dakopbouwen niet toegestaan
- Kaprichting is vrij

Situering hoofdgebouw
- Situering binnen bouwvlak hoofdgebouw
- Oriëntatie zoals op kaart aangegeven
- Rooilijn: geen vaste rooilijn
- Afstand tot zijde perceel minimaal 5,5 m aan één zijde

Parkeren
Minimaal 2 parkeerplaatsen op eigen erf, naast elkaar (minimaal 5,5 m breed x 5 m diep, bij voorkeur 10 m diep)

Architectonische criteria
Als inspiratiekader zijn ook architectonische criteria vastgesteld. Deze criteria gelden als handvat en als toetsingskader voor de welstand.

Stijlkenmerken en detaillering
De bouwstijl is vrij, zowel traditionele als moderne woningen zijn toegestaan. Het karakter van de woningen op de vrije kavels is informeler dan de woningen in Middenwillens. De eigen en onderscheidende uitstraling van de woning is daarbij van belang.
Dakkapellen zijn ondergeschikte elementen in het dakvlak. De architectonische kwaliteit van aanbouwen, bijgebouwen en dakkapellen evenaart die van de hoofdmassa en sluit hierop aan in stijl, detaillering, materialisatie en kleurgebruik.
Optionele elementen (aanbouwopties, dakkapellen, zonnepanelen) dienen te worden voorbereid in een ontwerp. In de toekomst zal dit ontwerp door de gemeente als beoordelingscriterium gehanteerd worden.

Overig
- Bodemkwaliteit is geschikt voor woningbouw, actualiserend onderzoek is tot 2024 niet nodig.
- Perceelgrens oostzijde op ca. 1m van hoofdbebouwing Achterwillenseweg 112.
- Op het perceel rust een overpad ter diepte van 5m ten behoeve van huisnummer 112 over de bestaande dam. Dit overpad is reeds aanwezig dmv de gerealiseerde bestrating. Dit overpad dient ten alle tijden vrij te blijven.
- De prijs betreft een v.o.n. prijs, echter betaalt koper wél de kadastrale en notariële kosten (ca. € 3.000)
- op 16 maart 2021 vindt van 16.00-17.00 uur een Zoom video meeting plaats. U kunt zich aanmelden via 0182-538400. U ontvangt dan een uitnodiging. Tijdens deze meeting kunt u vragen stellen.
- Het bieden op de woning is mogelijk tot 1 april 2021 middels het biedingsformulier.
- U kunt de kavel vrij bezichtigen. Het is echter niet mogelijk ter plaatse te parkeren, ook niet op de aanwezige bestrating van de kavel, deze dient ten alle tijde vrij te blijven. U kunt parkeren op het parkeerterrein aan de Goudvlinderstraat.

Ter beschikking is:
- kavelpaspoort
- kavel blad
- biedingsformulier met toelichting
- concept optie- en koopovereenkomst
Dit informatiepakket sturen wij u op aanvraag toe.
+ Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status verkocht
Aanvaarding in overleg

Bouw

Soort woning onbekend
Soort onbekend
Bouwvorm niet van toepassing
Huidige bestemming bouwgrond

Energie

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte 729 m²
Inhoud 0 m³

Indeling

Buitenruimte

Ligging aan water, aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht, open ligging, landelijk gelegen

Foto's

Achterwillenseweg 110a, Gouda
Achterwillenseweg 110a, Gouda
Achterwillenseweg 110a, Gouda
Achterwillenseweg 110a, Gouda

Locatie

Meer informatie of een bezichtiging inplannen?

Deel via social media